Retailerul isi promoveaza intens cele 800 de joburi in cartierul Berceni printr-o caravana care anunta la portavoce ca magazinul Cora face recrutari. Si germanii de la Selgros Cash & Carry au instalat in vara anului trecut un stand stradal de recrutare in cartierul Drumul Taberei, pentru a anunta cele aproximativ 500 de angajari in magazinul nou din zona Valea Cascadelor.

Ziarul Financiar mai scrie si ca romanii au inmatriculat in ultimii trei ani peste 230 de autoturisme supersport noi, cu puteri de peste 400 CP si preturi de cel putin 100.000 de euro, potrivit datelor Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPIV).  Pretul unui astfel de automobil depaseste 100.000 de euro, dar poate ajunge in functie de marca si echipare la mai mult de jumatate de milion de euro.

Tot in zona auto, Evenimentul Zilei atrage atentia ca PSA Peugeot Citroen a anuntat ca va rechema pentru reparatii pana la 100.000 de automobile din cauza unei defectiuni la pedala de acceleratie, asemanatoare problemei masinilor Toyota implicate intr-o actiune similara. Modelele rechemate sunt Peugeot 107 si Citroen C1, construite la o uzina din Cehia, unde PSA Peugeot Citroen si Toyota produc impreuna masini.

De asemenea, Evenimentul Zilei trateaza o problema de sezon si da sfaturi cum poti sa-ti reduce factura la intretinere cu 30%. Repartitoarele individuale si robinetele termostatice sunt eficiente atunci cand sunt neacoperite, iar ferestrele sunt inchise, scriu jurnalistii cotidanului mai sus amintit. 

Adevarul noteaza in editia sa de luni ca dezvoltatorii imobiliari s-au orientat in ultimii doi ani, in special, spre localitati din Transilvania. Clujul se mandreste nu doar cu localitatea cu cea mai mare densitate de locuinte noi din tara (Floresti), ci si cu cel mai cautat cartier de catre investitori.

Tot Adevarul face o analiza despre cum sulfa UE acum spre Romania, dupa ce s-a fript cu Grecia. “Situatia economica dezastruoasa din state precum Grecia sau Spania face ca Uniunea sa se gandeasca de doua ori inainte de a accepta noi membri in zona euro. Pentru prima data de la infiintarea UE se pune problema ca statele cu datorii foarte mari sa renunte la euro. In acest context, ce sanse are Romania sa adopte euro in 2015?”, se intreaba jurnalistii de la cotidianul mai sus-amintit.

Jurnalul National are un material special despre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, unul dintre “regii asflatului” din Romania. Este vorba despre o investigatie pe tema uneia dintre licitatiile CNADNR. “Jocurile politice au facut ca marele castigator al lucrarii sa fie Dorinel Umbrarescu, in conditiile in care o alta firma castigase licitatia de pe locul 1. Jocurile europene sunt insa altele! BEI a transmis CNADNR un raport usturator. Banii europeni vor fi retrasi, iar bugetul va trebui sa finanteze reabilitarea masluita cu inca 100 de milioane de euro!”, scriu jurnalistii in cauza.

Tot in Jurnalul National, IMM-urile se adreseaza premierului Emil Boc si ii spun: “Nu suntem sobolani!”
“Masurile luate de actualul Guvern nu vor duce decat la stimularea evaziunii fiscale, decapitalizarea firmelor si la cresterea somajului sunt de parere reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care acuza totodata "declaratia rusinoasa" a prim-ministrului Boc, potrivit careia a "deratizat economia Romaniei", se arata in materialul in cauza.

Libertatea schimba putin registrul si ia in colimator legea unica a pensiilor, uitandu-se spre Cazul Florea Geica.
Unul dintre cei mai mediatizati pensionari de lux, Florea Geica ar putea sa aiba in curand o pensie mult mai mica, anunta Libertatea. Dupa intrarea in vigoare a legii unice a pensiilor, care elimina prevederi speciale pentru anumite categorii de bugetari, fostul director al Autoritatii Aeronautice Civile Romane va ramane cu un venit de 1.500 de lei, desi are in prezent o pensie de 21.457 de lei, de 30 ori mai mare decat valoarea pensiei medii din Romania.

Lectura placuta!