La ce trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam o centrala termica?

„Cel mai important criteriu care ar trebui sa stea la baza procesului de cumparare nu trebuie sa fie pretul ci o evaluare atenta a tuturor caracteristicilor tehnice oferite de produs cat si a serviciilor conexe precum consultanta, montajul si service-ul”, a spus directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, Catalin Draguleanu.

Aproximativ unul din doi romani isi achizitioneaza centrale direct de la raft, avand insa stabilite functiile pe care trebuie sa le aiba centrala termica. 40% dintre cumparatori decid inca de acasa ce produs vor sa cumpere.

„Exista si un procent de 10% dintre romani care nu se informeaza deloc despre caracteristicile centralei termice si fac alegerea direct la raft. Trebuie subliniat ca acest comportament nu este dezirabil, consumatorii avand nevoie sa stie din timp de ce tip de produs au nevoie si care se potriveste locuintei lor”, a adaugat oficialul Ariston Thermo Romania.

Majoritatea romanilor aleg pentru instalarea unei centrale termice o companie de profil, in timp ce altii aleg un instalator autorizat.

Studiul Ariston Thermo Romania arata ca peste jumatate dintre romani apeleaza la o anumita companie sau instalator la recomandarea unui prieten, in timp ce 26% au mai lucrat deja cu acestia. In plus, 24% dintre romani primesc recomandari privind instalarea si de la asistentii din magazine.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.