Ce punem pe masa de Craciun si Revelion? Ce se scumpeste si ce nu!
De Sarbatori, romanii ar putea scapa de scumpiri la alimente, majoritatea producatorilor declarand pentru gandul ca eventuale majorari de preturi am putea avea abia de anul viitor, scrie ziarul Gandul.
"Painea nu se va scumpi de Sarbatori, chiar daca motive ar fi. Piata nu ar putea absorbi o crestere de pret, mai ales in aceasta perioada. De-abia de anul viitor, dupa 15 februarie, ne putem astepta la o scumpire a painii, din cauza materiei prime", a declarat Aurel Popescu, presedinte Rompan.
La nivel national, pretul mediu pentru paine, pe raftul magazinelor, este de 2,3 lei pe kg, fara TVA. In tara, cea mai ieftina paine se gaseste in judete precum Dambovita, Prahova, Tulcea si Arges, iar cea mai scumpa - in Bucuresti si Transilvania.
Nici la carnea de pasare nu sunt motive de scumpire, pana de Craciun, spun reprezentantii firmelor din domeniu.
"In prezent, de la abatoare puiul gril pleaca cu un pret mediu de 6,5 lei pe kilogram, fara TVA. Nici la oua preturile nu vor creste in aceasta perioada", a declarat pentru Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
Citeste continuarea in Gandul!
Pe acelasi subiect: