Gurmanzii dau si 300 de lei pentru o portie. Si mai comanda si pentru acasa, cuceriti de gusturi si arome speciale.

"Au foarte mare grija de ele. Ele asculta muzica, li se da bere sa bea, sunt masate cu sake, li se face masaj in fiecare zi de 2-3 persoane, iar in Japonia carnea ajunge la 1.700 de euro kilogramul", explica Daniel Ploscaru, importator carne exotica.

Nu vorbim despre tratamente corporale pentru femei care vor sa fie frumoase, ci despre modul in care sunt crescute vacile din rasa Wagyu, in ferme, departe de lumea civilizata, unde crescatorii ajung numai calare, pentru a nu deranja linistea animalelor. Tocmai de aceea, carnea lor este pretioasa.

In aceeasi categorie a delicateselor intra si bizonii americani. Un carpacio de bizon se serveste crud, cu rucola, parmezan, ulei de masline si lamaie.

Importatorii vand si carne de crocodil sau cangur.

Cea mai scumpa carne adusa in Romania este cea de vita japoneza, care ajunge la 1.700 de euro kilogramul si 100 de euro portia de 200 de grame, in restaurant. Cangurul costa 60 de euro kilogramul, iar bizonul 65.

Marfa ajunge in Romania din Italia, unde este importata din toate colturile lumii. In curand, restaurantele de la noi ar putea servi si delicatesa thailandeza: embrion de rata la trei saptamani.