Castigul salarial mediu nominal brut a fost in  aprilie 2015 de 2.564 lei, cu 1,4% mai mare decat in martie 2015. 

In aprilie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, pentru performante deosebite ori pentru sarbatorile de Paste), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masa sau tichete cadou), realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte). 

Cea mai mare crestere a castigului salarial mediu net, de 18,6%, s-a inregistrat in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), urmat de sectoarele de fabricare a altor mijloace de transport, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), extractia carbunelui superior si inferior, telecomunicatii, activitati de servicii anexe extractiei, unde cresterea a fost cuprinsa intre 10% si 14,5%. 

Pe de alta parte, scaderile castigului salarial mediu net fata de martie 2015 din sectorul economic au fost cauzate de acordarea de prime ocazionale in luna anterioara, nerealizarile de productie sau incasarile mai mici (functie de contracte) si de dificultatile financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice, precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mici.

Cele mai importante scaderi, cu 29,7%, s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun si in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice - minus 18,5%. 

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (0,6%). Usoare scaderi au fost in administratia publica (-0,8%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (-0,3%). 

Potrivit INS, comparativ cu aprilie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7%.

Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 106,3%.

Indicele castigului salarial real a fost de 101,4% pentru aprilie 2015 fata de luna precedenta. Fata de octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 136,9% cu 1,8 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in martie 2015.