Miercuri, primele probleme au aparut in sud-estul judetului Buzau in apropiere de drumul care face legatura cu Braila. Zeci de oameni au ramas blocati in masinile prinse intre sulurile de zapada. Printre ei si sapte elevi care mergeau la cursuri.

Chinuiti de dureri, bolnavii au asteptat ore intregi ambulantele care nu puteau strabate drumurile troienite.

In Vrancea, 1.500 de oameni au ramas prinsi ca intr-o capcana. Locuiesc in satul Voetin, iar singurul drum care ajunge la ei a fost blocat de nameti de peste jumatate de metru. Miercuri, singura masina care a ajuns in localitate, cu mare efort, a fost de la firma ce aduce cornul si laptele pentru copiii de scoala.

Zapada viscolita si gheata asezata pe sosea au creat numai probleme, in noaptea de miercuri spre joi, si in judetele Dambovita si Buzau.

Joi dimineata, niciun drum national nu este blocat. Vezi pe site-ul oficial al Administratiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale care este situatia actualizata a traficului rutier pe drumurile judetene si nationale.

Traficul feroviar:

In multe zone din tara, viscolul a lovit fara mila. In judetul Calarasi de exemplu patru trenuri de calatori au ramas, miercuri, blocate in gari. Aceasta, dupa ce vantul a batut cu atata putere, incat a rupt linia de inalta tensiune care alimenta locomotivele.

Joi dimineata, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, conditiile meteo nu afecteaza in niciun fel circulatia trenurilor. Nu exista linii ferate blocate sau trenuri care sa aiba intarzieri semnificative.

Traficul aerian:

Traficul aerian se desfasoara in general in conditii normale de iarna, toata aeroporturile din tara fiind functionale.

Exista insa unele probleme nesemnificative, insa, cauzate de ninsori sau ceata, pe urmatoarele aeroporturi:

Arad (ninsoare, temperatura - 3 grade); Bacau (ceata - temperatura -5 grade), Baneasa (ceata, temperatura - 4 grade); Henri Coanda (ceata; temperatura - 4 grade); Cluj (ninsoare, temperatura - 4 grade); Constanta (ceata; tempartura - 6 grade); Oradea (ninsoare; temperatura - 5 grade); Sibiu (ceata; temperatura -1 grad); Targu Mures (ceata; temperatura -2 grade); Timisoara (ninsoare; temperatura -3 grade)

Traficul naval:

La malul marii, meteorologii au emis o avertizare de furtuna, valabila pana joi, la pranz. Vantul a suflat miercuri in rafale cu peste 60 de kilometri la ora, iar valurile au depasit cinci metri inaltime.

Porturile Constanta Sud si Midia sunt inchise, toate manevrele fiind suspendate din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Prognoza meteo pentru joi si pentru urmatoarele zile:

Meteorologii spun ca viscolul si ninsorile nu se vor opri pana vineri seara, in aproape toata tara. Cele mai afectate zone sunt Oltenia, Dobrogea si vestul tarii. In Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi vantul va sufla si cu 60 de kilometri pe ora, iar in zona litoralului va depasi 70.

Joi, 24 februarie

Vremea se inaspreste. Ninsorile continua in majoritatea zonelor. Ce-i drept, va ninge mai mult in jumatatea vestica a tarii si in Dobrogea. Pe litoral si in Lunca Dunarii mai asteptam lapovita, si tot aici, vantul va sufla cu putere. Temperaturile maxime scad usor fata de miercuri si vom avea de la -6 la 4 grade Celsius.

In sud-est, ninsorile se intetesc acum, dimineata, iar mai tarziu, vantul prinde putere. Pe litoral, va domina lapovita.

In nordul tarii, o sa ninga viscolit in prima parte a zilei. Mai tarziu, ninsorile devin locale, dar vantul nu se domoleste. Va fi tot mai frig!

In Bucovina si in nordul Moldovei se face mai frig, dar ninsorile vor fi mai rare decat in sud. Si vantul se anunta mai pasnic.

In Transilvania nordica si prin Maramures, vremea va fi putin mai blanda, dar si pe aici vin cativa fulgi.

In vestul tarii se anunta ninsoare pe tot parcursul zilei. Temperaturile scad, stratul de zapada o sa mai creasca.

In tinuturile centrale, vreme inchisa si ninsori temporare.

In sud-vest, iarna este parca si mai agresiva. O sa ninga mult joi, iar peste noapte se lasa frigul.

Iarna se anunta aspra si in sudul tarii. In zona Olteniei, va ninge consistent si stratul de zapada va creste.

In Bucuresti, vreme si mai aspra: ninsorile vin mai ales dupa pranz si spre seara. Se inteteste vantul, iar temperaturile vor fi din ce in ce mai modeste. Finalul de saptamana se anunta si mai rece.

La munte, o sa ninga abundent. Joi, ninsorile vin mai ales in masivele vestice si in cele sudice. Temperaturile indica vreme rece pentru aceasta perioada.

 

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro.