Britanicii au mai multa incredere in Google decat in Dumnezeu. Arhiepiscopul de Canterbury: "Google imi da tot timpul raspunsul gresit. De fapt, vrea sa faca bani de pe urma mea"
Justin Welby
Google vrea sa faca bani de pe urma oamenilor, a declarat arhiepsicopul de Canterbury, Justin Welby, intr-un interviu pentru Financial Times, afirmand ca motorul de cautare online, desi se bucura de o incredere mai ridicata in randul britanicilor decat Dumnezeu, ii da tot timpul raspunsul gresit.
Una dintre problemele cu care se confrunta liderul Bisericii Anglicane este ca Dumnezeu nu este chiar atat de popular, noteaza Financial Times. Potrivit unui studiu recent, britanicii au chiar mai multa incredere in Google decat in Dumnezeu. "Am vazut studiul. Am fost foarte suparat din cauza asta. Google imi da intotdeauna raspunsul gresit. De fapt vor sa faca bani de pe urma noastra. Eu nu am acest scop", a spus arhiepiscopul.
Biserica Anglicana detine o avere de peste cinci miliarde de lire sterline, inclusiv proprietati imobiliare si investitii in fonduri de hedging si companii.
Inainte de a intra in randul clerului, Welby a ocupat postul de director in cadrul companiei petoliere Enterprise Oil. "In 1987 se afla la numai doi ani distanta de a renunta la Mamon (demonul lacomiei) si de a incep o stralucita cariera alaturi de Dumnezeu, cariera care l-a propulsat de la umil preot paroh in Nuneaton la lider spiritual al celor 77 de milioane de anglicani din toata lumea", scrie cotidianul britanic Financial Times.
Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie, publicat la sfarsitul lunii aprilie, institutiile religioase se situeaza in privinta increderii britanicilor imediat dupa Google, ambele cu circa 17%. Pe prima pozitie se afla sistemul national de sanatate (37%), urmat de politie (26%), organizatiile caritabile (21%) si supermarketurile (19%).
Institutiile religioase au reusit, insa, sa depaseasca in privinta increderii britanicilor, printre altele, Facebook (9%), banci (7%) sau politicieni (3%).
Pe acelasi subiect: