"Discutiile continua cu partenerii de coalitie, incercam sa explicam tuturor avantajele. Nu sunt avute in vedere avantaje pentru un anumit partid, toate partidele vor pierde sefii de consilii judetene. Nu am luat decizia privind modalitatea de promovare, avem toate alternativele la indemana, inclusiv angajarea raspunderii", a spus Boc.

Boc a sustinut, totodata, ca organizarea unui referendum s-ar impune doar pentru modificari teritoriale in interiorul unui judet, dar nu si pentru un proces general de reorganizare administrativa, aplicat la nivel national.

Premierul a apreciat, la postul public de televiziune, ca reorganizarea administrativa este posibila, in varianta propusa de PDL, prin recunoasterea personalitatii juridice in cazul celor opt regiuni de dezvoltare existente, fara modificarea Constitutiei.

Argumentele prezentate de seful Guvernului pentru reorganizarea administrativa au fost in continuare simplificarea birocratiei, reducerea costurilor cu functionarea statului, "destructurarea unor retele clientelare locale si judetene", precum si o absorbtie mai buna a fondurilor europene.

"Nu poti sa ai un motor nou intr-o caroserie veche, cu roti uzate", a spus Boc, scrie Mediafax.

Redesenarea Romaniei baga zazanie in coalitie. Daca nu primesc “tinutul secuiesc”, maghiarii saboteaza proiectul PDL

Guvernul a stabilit capitalele celor 8 noi judete. Vezi care sunt

Afla motoarele de bani ale celor 8 judete

El a sustinut totodata ca oficialii europeni au transmis autoritatilor de la Bucuresti ca, daca tara ar fi impartita in judete mai mari, pentru fiecare regiune ar putea fi atrase fonduri UE de cate trei miliarde euro.

In ceea ce priveste statutul minoritatilor nationale, premierul a afirmat ca spera ca acesta sa poata fi adoptat de Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, dar ca nu vrea sa se refere la aceasta problema ca la "o moneda de schimb" pentru sustinerea UDMR fata de proiectul PDL de reorganizare administrativa.