Este vorba de cursele tur- retur Bucuresti - Timisoara, Bucuresti - Arad si Bucuresti - Cluj.

"Nu exista nicio data exacta de la care am putea relua cursele respective. O sa facem studii de piata si o sa investigam si daca va exista cerere suficienta vom opera din nou pe rutele interne. Nu pot spune insa ca se va intampla din 2011 sau de cand", a explicat pentru incont.ro Florentina Ivan, directorul de relatii publice al Blue Air.

Ivan a mai spus ca tarifele pe rutele interne variau intre 40 de euro si putin peste 100 de euro, cu toate taxele incluse pentru o calatorie dus-intors.

"Am inceput sa resimtim o reducere a numarului de pasageri la debutul sezonului de vara, cand traficul a scazut simtitor", a punctat oficialul operatorului aerian.

Florentina Ivan a adaugat ca avioanele sunt reorientate catre destinatiile externe, pe care se inregistreaza acum o crestere a cererii.

Pe rutele interne, "plecarea" Blue Air lasa piata la dispozitia companiei de stat Tarom, dar si a operatorului Carpatair.

Blue Air este o companie de smart flying, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, si opereaza zboruri catre peste 50 de destinatii din Europa, fiind transportatorul oficial al Postei Romane.

De asemenea, incepand cu 2010, Blue Air ofera bilete catre destinatii in afara Europei, in parteneriat cu Blue Panorama.

Zborurile Blue Air sunt deservite de patru aparate de zbor SAAB 340 si 11 aeronave de tip Boeing.