Pretul abonamentului pe o linie va urca de la 30 la 45 lei, in plus cu 50%, cel pe doua linii va avansa la 50 de lei de la 35 de lei in prezent, in plus cu 42,8%, iar cel pe toate liniile va fi mai scump cu 20%, ajungand de la 50 de lei la 60 de lei. Asta daca propunerea RATB de majorare a tarifelor va fi aprobata exact in forma transmisa de regie catre municipalitate.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a declarat, luni, ca cel mai probabil subventia RATB va fi redusa, urmand ca biletul sa ajunga la 1,5 lei, precizand ca daca acest lucru nu se va intampla vor trebui alocati bani din bugetul de investitii al municipalitatii pentru acoperirea subventiei.

Scumpirea biletelor si abonamentelor RATB este absolut necesara deoarece banii alocati din bugetul pe 2010 ajung pana in 15 mai, a mai spus viceprimarul Capitalei.

"Daca pana in 15 mai biletul pentru o calatorie RATB nu se va scumpi ar trebui sa luam bani de la capitolul de investitii al municipalitatii pentru a acoperi subventia", a explicat Raicu intr-o conferinta de presa organizata inaintea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Noi am depus inca din toamna anului trecut o cerere la municipalitate ca sa ne aprobe scumpirea biletelor, dar pana acum nu am primit nicio informatie la nivel oficial", a declarat luni pentru incont.ro Mihai Vladarau, purtatorul de cuvant al RATB.

El a adaugat ca tarifele nu au fost crescute in ultimii doi ani, iar ajustarea tine cont de inflatia din 2008 si 2009.

Care ar putea fi noile tarife de la 15 mai:

TIP Pret actual Pret viitor Variatie
O calatorie 1,3 lei 1,5 lei +15%
Abonament o linie 30 lei 45 lei +50%
Abonament doua linii 35 lei 50 lei +42,8%
Abonamente toate liniile nominal 50 lei 60 lei +20%

Sursa: RATB