Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, declara recent ca “deocamdata” biletele pentru transportul in comun nu se vor scumpi, dar ca va anula toate abonamentele acordate gratuit.

Astfel, in acest an urmeaza sa fie anulate 12.000 de abonamente gratuite, care ii au ca beneficiari pe angajatii institutiilor subordonate primariilor, ai consiliului general sau ai consiliilor locale.

In conditiile in care bugetul RATB a scazut in acest an cu peste 230.000.000 de lei fata de anul trecut, este posibila o majorare a tarifelor, mai ales ca Oprescu a declarat in repetate randuri ca RATB si RADET sunt “gauri negre” la buget si ca trebuie eficientizate.

Primarul general a spus, de asemenea, ca din iunie, dupa terminarea anului scolar, liniile de transport in comun care circula pe raza judetului Ilfov vor fi din nou suspendate, pentru ca nu a ajuns la o intelegere cu consiliul judetean.

Marile castigatoare la capitolul buget in acest an sunt Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, care a primit cu sapte milioane de euro in plus fata de anul trecut sau Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, care are un buget aproape dublu fata de anul trecut, pentru construirea unui adapost.

Si aparatul propriu al municipalitatii are în 2010 o suma dubla fata de anul trecut, cresterile fiind urmare a faptului ca, incepand din acest an, municipalitatea functioneaza in alt sediu.