Tzui este unul dintre miile de chinezi pe care Anul Sarpelui il gaseste in Romania. S-a mutat la noi in urma cu 10 ani, iar astazi conduce un restaurant. Chinezul nostru pune mare pret pe meniul de maine seara si spune ca inainte de intrarea in Anul Sarpelui este bine sa mananci peste si supa de orez, daca vrei ca familia ta sa fie fericita. Asta va pregati si el pentru petrecerea de revelion.

Lasand la o parte orice petrecere, sunt asteptari mari pentru Anul Sarpelui. Astrologii vorbesc despre o perioada in care noi toti vom primi raspunsuri. In afara de asta, se anunta un an bun pentru dragoste si afaceri, dar si pentru tot ceea ce inseamna arta, iar aici ne referim si la moda, care se pare ca va fi una extravaganta.

La fel ca Tzui, toti chinezii spera ca noul an sa le aduca bunastare. Pentru a atrage binele de partea lor, ei cumpara in aceste zile obiecte din aur si se inconjoara de lucruri noi si aurii.

"Nu trebuie sa ne temem de anul Sarpelui. O sa ne aduca bani si faima", spune Edwin Ma, maestru in Feng Shui. Si nu doar atat, spera cei care in Anul Dragonului nu au reusit sa-si gaseasca linistea. 

In mitologia chinezeasca, sarpele are insa o mare putere distructiva. Este cel mai puternic semn negativ din zodiacul chinezesc, iar astrologii traduc asta prin razboaie sau chiar prabusiri financiare. Tocmai de aceea, in Anul Sarpelui nu trebuie sa riscam si sa speculam, pentru ca vom pierde. "Va creste numarul dezastrele naturale si al celor create de om", precizeaza Tsai Shang-Chi, prezicator chinez.

De altfel, istoria confirma ca anii care au stat sub semnul Sarpelui au fost marcati de dezastre si evenimente nefericite. In 2001 au avut loc atentatele teroriste din New York, in 1989 revolutiile au impanzit Europa, inclusiv Romania, iar in 1977 a avut loc unul dintre cele mai devastatoare cutremure din tara noastra, eveniment soldat cu moartea a peste 1.500 de oameni.