Ai mai multe proprietati? S-a decis: vei fi impozitat suplimentar
Premierul Emil Boc a declarat, astazi, la finalul sedintei Guvernului, ca Executivul a aprobat mentinerea pentru 2012 a impozitarii suplimentare a persoanelor care au mai multe case, dar si a detinatorilor de masini "sofisticate", respectiv a caror capacitate cilindrica depaseste 2.000 de centimetri cubi.
"Am decis in Guvern sa mentinem si in 2012 sistemul actual de impozitare a cladirilor si mijloacelor de transport. Altfel spus, cei care au mai multe case, mai multe proprietati, sau masini sofisticate platesc mai multi bani la bugetul de stat. Mentinem acelasi regim de impozitare asa cum a fost in 2011", a spus premierul Romaniei, citat de Mediafax.
Premierul a subliniat ca in legea trimisa Parlamentului impozitarea suplimentara a fost prevazut sa se aplice doar pentru anul in curs, dar Coalitia si Guvernul au decis mentinerea acesteia si pentru anul viitor.
"Avand in vedere limitarea in timp a aplicabilitatii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptarii Legii nr. 88/2011, se propune mentinerea si dupa data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri si pentru mijloacele de transport", se arata in nota de fundamentare a unui proiect care aduce modificari Codului Fiscal.
In vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.
Coalitia a discutat luni si modificarile privind obligativitatea depunerii declaratiei unice, fiind de acord ca firmele cu o cifra de afaceri de maximum 100.000 de euro, adica aproximativ 370.000 de firme, sa nu mai depuna declaratia unica lunar, ci trimestrial.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: