In caz ca ai o firma si ai de recuperat sume importante de bani pentru servicii facute sau marfuri vandute si clientii tai aproape ca nu mai dau niciun semn de viata sau te amana la nesfarsit si nu mai ai sperante ca vei mai obtine vreodata datoria si ai nevoie urgenta de cash (pentru ca, poate, te temi ca tu insuti ai putea intra in executarea silita) ar trebui sa stii ca mai exista ceva solutii!

Poti sa apelezi la firme specializate in recuperarea de creante, care nu au insa servicii deloc ieftine sau poti, de exemplu, sa incerci tu insuti sa vinzi aceasta restanta de incasat catre alte firme specializate in asa ceva si sa incerci sa recuperezi astfel cat mai mult din datorie!

Specialistii spun ca poti recupera in mod onest intre 10 si 60-70%.

Daca nu ai firma, dar te zbati in probleme, ar trebui sa stii deja ca multi romani romani sunt acum prinsi in capcana ratelor neachitate la banci si traiesc in fiecare zi cu teama ca banca va trece alta solutie la executarea silita a casei pe care o detin, a activelor si asa mai departe.

Iti prezentam in continuare cateva variante de a incerca sa scapi cat mai bine dintr-o posibila catastrofa financiara.

Ce se intampla daca intri in executare silita? Banca poate sa iti vanda apartamentul si pentru ca preturile din piata sunt acum mult mai jos, are, potrivit legii, dreptul sa "iti urmareasca" toate veniturile pana isi recupereaza intreaga suma.

Mai pe romaneste spus: o sa te trezesti si fara casa, dar si dator in continuare la banca, poate, chiar cu mai multe zeci de mii de euro.

Cel mai bine este daca simti ca esti intr-o astfel de situatie-limita sa iti vinzi singur apartamentul si cu banii luati sa incerci sa iti rezolvi problemele.

Revenind la firul principal, sunt cateva site-uri care ofera contra cost ajutor in astfel de cazuri, dar apeleaza la ele doar daca nu crezi ca te vei descurca de unul singur.

Unul dintre acestea este portalul www.brc.ro, care apartine agentiei de colectare debite Urban si Asociatii si care iti promite ca impreuna cu specialistii agentiei iti va cauta "oferte maximale" pentru imobilul tau.

"In schimbul unui comision fix cuprins intre 50-150 de euro, platibil doar la momentul vanzarii proprietatii, se vor obtine oferte maximale pentru acestea, si avantajele exista si pentru banca si pentru restantier, daca se tine cont de faptul ca, costurile unei executari silite sunt de minim 1.500-2.000 de euro", isi prezinta compania Urban si Asociatii oferta.

De altfel, oficialii BRC au declarat pentru incont.ro ca pana in prezent s-au facut aproximativ 12.000 de tranzactii, numarul acestora fiind in crestere in contextul actual.

"In actualele conditii economice, partile sunt destul de reticente in ceea ce priveste cumpararea unei creante sau a unui bun insa sunt si maleabile, dispuse sa negocieze astfel incat sa vanda cat mai repede bunul sau creanta respectiva", au mai spus acestia.
 
BRC preconizeaza o crestere a numarului de utilizatori cu aproximativ 20%, pana la finalul anului.

Ca sa iti faci o idee mai clara despre ce e vorba, viziteaza site-ul companiei!

Unul dintre concurentii principali ai BRC este Bursa de Creante. Ai AICI mai multe informatii despre procedura lor!

Daca esti in postura in care ai o firma si te confrunti cu problema nerecuperarii datoriilor si risti sa intri in blocaj financiar, exista companii care iti pot cumpara creantele si astfel nu mai apelezi la recuperatori.

Una dintre ele este GCA - Recuperari Debite SA. Ai mai multe date AICI!