"Construirea unei sali multifunctionale cu caracter polivalent in cadrul Complexului Sportiv National «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea si sustinerea potentialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului", se precizeaza in expunerea de motive a proiectului de hotarare. 

Arena multifunctionala va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafata totala necesara pentru toate functiile acesteia fiind de aproximativ 40.000 de metri patrati. Constructia va avea o amprenta la sol de 10.000 de metri patrati si un regim de inaltime S+P+3E.  Totodata, sala va avea "toate dotarile aferente activitatilor sportive, de divertisment si de afaceri" si va fi acoperita cu o structura de grinzi cu portanta ridicata si invelitoare din tabla vopsita in camp electrostatic si luminatoare de sticla.

Aici vor fi practicate urmatoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastica, tir sportiv, scrima, tenis de masa, dar si a altele. 

"Constructia salii multifunctionale moderne si impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, in vederea facilitarii unei transformari functionale rapide, din arena sportiva in scena de concert, sau centru pentru congrese. (...)Trecerea rapida de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajarii in cel mai scurt timp. Astfel, este esential sa fie avuta in vedere si optimizarea costurilor de reamenajare", se precizeaza in raportul de specialitate al proiectului.