Asadar, in situatia in care in aceeasi institutie exista doi salariati care au cam aceeasi vechime si functie, dar lefuri diferite, salariul mai mic va fi adus la nivelul celui mai mare.

163.000 de angajati din sistemul sanitar vor beneficia de majorari salariale. Cresc mai ales salariile debutantilor.

De exemplu la Spitalul Foreasca salariile medicilor rezidenti si ale asistentilor medicali debutanti vor creste cu peste 200 de lei. In timp ce o infirmiera debutanta va incasa cu 130 de lei in plus.

Si gradatiile identice vor fi aduse la acelasi nivel. Luam ca exemplu Spitalul de Chirurgie Dan Theodorescu. Acolo intre 4 medici cu responsabilitati si functii similare exista o diferenta cam de 700 de lei la salariu. De luna aceasta lefurile lor vor fi aduse la acelasi nivel: 5105 lei. Cei 4 vor beneficia asadar de majorari diferite.

Tot de luna aceasta 280.000 de angajati din educatie vor avea lefuri mai mari. Insa cresterile vor fi in doua transe. Jumatate in august, jumatate anul viitor. La final profesorii debutanti vor primi o majorare de 5 procente, adica 80 de lei. In timp ce leafa unui profesor cu grad didactic 2 si 10 ani experienta va creste cu 21% pana la 2055 de lei. In schimb un profesor cu acelasi grad, dar 22 de ani vechime, nu va beneficia de niciun fel de majorare. Iar leafa unui profesor definitiv cu 16 ani vechime creste cu un singur procent, adica 20 de lei.

Vor primi mai multi banii si angajatii din 7 ministere. Salariile lor vor fi aduse la 70% din nivelul salariilor platite in Secretariatul General al Guvernului. Asta inseamna majorari si cu 50 de procente pentru unii. Vorbim de peste 6000 de oameni din ministerele Comunicatiilor, Culturii, Mediului, Sportului, Ttransporturilor, Muncii si Energiei.