Noua imagine va pastra culoarea violet si, evident, semnul exclamarii de la final, semn care face diferenta fata de celelalte companii.

Si pentru ca alegerea sa fie pe placul utilizatorilor, compania va prezenta, timp de 30 de zile, diferite variante ale noii sigle pe homepage si, in functie de feedback-ul primit, va alege una in final.

Ideea schimbarii identitatii vizuale a grupului apartine directorului executiv Marissa Mayer, urmand exemplul altor companii din zona internetului, ca AOL, eBay si Microsoft.

Inca de anul trecut a existat o idee in vederea reinnoirii si perfectionarii imaginii grupului si dorim ca fiecare lucru pe care il realizam sa reflecte spiritul inovator”, a declarat, intr-un mesaj postat pe blogul oficial al grupului, Kathy Savvit, director de marketing in cadrul companiei.

Inca din iulie anul trecut, de cand a preluat conducerea Yahoo!, Marissa Mayer s-a straduit sa reinventeze compania. In ultimul an, Yahoo! a avut mai bine de 16 inaugurari de servicii noi, printre care se numara si platform de microblogging Tumblr, dar si serviciul de utilizare si depozitare a fotografiilor digitale, Flickr.

Desi unii analisti sunt sceptici in ceea ce priveste viitorul companiei, pretul actiunilor s-a dublat intr-un an.

Yahoo! este considerat primul motor de cautare pe internet performant. In prezent, ofera unele dintre cele mai populare servicii, printre care Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger si Yahoo! news, pentru stiri.