Operatiunile de baza ale Yahoo! includ renumitele servicii online precum Yahoo News sau Yahoo Mail.

Achizitia, care ar urma sa se finalizeze in 2017, exclude insa lichiditatile Yahoo!, un portofoliu de licente precum si participatiile pe care grupul le detine la grupul chinez Alibaba si Yahoo Japan, potrivit Agerpres.

"Yahoo! este o companie care a schimbat lumea si va continua sa faca acelasi lucru prin combinatia sa cu Verizon si AOL", a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, intr-un comunicat de presa.

La randul sau, directorul general de la Verizon, Lowell McAdam a precizat ca operatiunile de baza ale Yahoo! vor fi incluse in aceasi divizie cu cele ale AOL, in ideea de a creste veniturile din publicitatea online.

Termenul limita de ofertare pentru businessul de baza al Yahoo! a fost 18 aprilie, interesate aratandu-se nume precum Verizon, TPG, un fond de investitii din San Francisco sau YP Holdings, cunoscuta anterior sub numele de YellowPages.com.

Din competitie au iesit Time, Microsoft, Alphabet, Comcast sau AT&T, care, pe masura ce lucrurile au avansat, au renuntat la a mai face o oferta.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, este interesat sa combine operatiunile Yahoo! cu cele ale AOL, pe care le-a achizitionat anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari.

Vanzarea activelor Yahoo! din domeniul internetului mai lasa companiei doar o participatie de 35,5% la Yahoo Japan si un pachet de 15% din actiunile companie chineze de comert electronic Alibaba Group Holding Ltd.

Yahoo! a fost infiintata in 1994, intr-o rulota, de doi absolventi de la Stanford si alaturi de AOL a fost unul dintre pionierii internetului. Cu timpul insa, compania a pierdut batalia cu Google la capitolul motoare de cautare, iar apoi Facebook i-a luat fata in revolutia retelelor sociale si a dispozitivelor mobile. Yahoo! are, in prezent aproximativ 11.000 de angajati la nivel mondial.

Marissa Mayer, numita in fruntea Yahoo! in vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anuntat la inceputul lunii februarie ca are intentia de a analiza mai multe "alternative strategice" pentru operatiunile de baza din domeniul Internetului si de asemenea sa reduca efectivele companiei cu 15%.