Potrivit surselor, in ultimele zile Yahoo Inc. a trimis scrisori posibililor cumparatori in care le cere sa-si prezinte ofertele, inclusiv care sunt activele pe care spera sa le preia si la ce pret, screi Agerpres.

In timp ce unii cumparatori ar fi interesati doar de operatiunile de baza ale gigantului din domeniul Internetului, altii ar putea fi interesati de participatiile detinute de Yahoo Inc. la companiile asiatice precum Alibaba Group Holding Ltd. si Yahoo Japan.

De asemenea, Yahoo a cerut posibililor ofertanti sa prezinte detalii cu privire la modul in care vor finanta achizitia, precum si aprobarile pe care vor trebui sa le indeplineasca in acest scop.

Prin solicitarea depunerii de oferte preliminare Yahoo spera sa reduca numarul celor aproximativ 40 de firme cu care a semnat acorduri de confidentialitate in ultimele saptamani la cateva care sunt cu adevarat serioase cu privire la achizitionare activelor Yahoo.

De asemenea, ofertele preliminare vor scoate in evidenta cat sunt dispusi sa plateasca cumparatorii pentru activele Yahoo. Evaluarea operatiunilor Yahoo este dificila deoarece investitorii sustin ca o mare parte din valoarea de piata de aproximativ 33 de miliarde de dolari a intregului grup este compusa din participatiile sale la Alibaba Group Holding Ltd. si Yahoo Japan.

Fixarea in 11 aprilie a termenului limita pentru depunerea de oferte preliminare inseamna ca Yahoo ar putea ajunge la un acord in lunile iunie sau iulie, cand Yahoo ar urma sa organizeze Adunarea Generala Anuala. Compania nu a fixat deocamdata o data la care va avea loc Adunarea Generala anuala.

Grupul de telecomunicatii Verizon Communications Inc si cel de media Time Inc se numara printre companiile care ar urma sa depuna oferte pentru operatiunile de baza ale Yahoo iar Microsoft Corp. a purtat discutii cu o serie de firme de private-equity pentru a putea finanta o achizitie. In plus, gigantul software spera sa pastreze veniturile pe care le realizeaza de pe urma parteneriatului cu Yahoo in cazul unei eventuale vanzari a acestuia din urma catre o terta parte.