Dan Fredinburg, unul dintre managerii companiei Google, care supravietuise unei avalase, in aceeasi regiune a lumii, in 2014, se afla pe lista alpinistilor care si-au pierdut viata in timp ce incercau sa escaladeze muntele Everest.

Decesul sau a fost confirmat de membrii supravietuitori ai expeditiei, dar si de sora lui, Megan, pe contul sau de Instagram.

Potrivit familiei, Dan Fredinburg si-a pierdut viata din cauza unor leziuni suferite in zona capului.

Un numar de 18 alpinisti au fost ucisi in aceasta tragedie, care a provocat peste 2.200 de victime.

Avalansa declansata de cutremurul puternic inregistrat sambata in Nepal a ingropat o parte din tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe Muntele Everest.

Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri.

Seismul a provocat o avalansa pe Muntele Everest, potrivit unor alpinisti din zona, generand temeri pentru cei aflati pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi.

In zona sunt si patru alpinisti romani, care sunt in afara pericolului. Alpinistul Alex Gavan a fost primul care a anuntat pe Twitter si Facebook avalansa care s-a podus imediat dupa cutremur si a participat la operatiunile de salvare.