Doi dintre ei transmit live pe internet concerte, conferinte sau chiar expozitii de arta, iar un alt tanar posteaza diferite inregistrari pe Youtube. Milioanele de vizualizari i-au adus succesul si, odata cu el, zeci de mii de dolari in conturi, cu ajutorul carora va pleca sa-si implineasca visul la Londra!

Cei doi tineri - de 22 si 27 de ani - sunt din Timisoara, iar pasiunea lor pentru on line si IT i-a inspirat. Astazi fac bani multi din asta. Acum doi ani le-a venit ideea sa conceapa un site care sa transmita imagini live de la fel de fel de evenimente.

Cristi Racsan: "Am analizat un pic piata si am vazut ca in Romania nu prea sunt - sau sunt, dar nu ce vrem noi pe live streaming - si am zis sa incercam..."

Daca la inceput au transmis ore intregi de concerte, astazi cererile din partea clientilor sunt din ce in ce mai diversificate: de la licitatii sau conferinte, pana la expozitii de arta...

Cristi Cioban: "Daca un client doreste un serviciu de la noi poate sa comande online. Daca doreste 'custom', ne contacteaza direct. In principiu, cele mai multe au fost pe muzica, acum ne axam pe business."

In Hunedoara, intr-un sat unde si semnalul la mobil e slab, Horatiu face bani din propriile mix-uri, pe care le posteaza pe Youtube. Este elev in clasa a 12-a, insa acum doi ani a dat norocul peste el, cand a incarcat pe site un clip cu muzica.

Horatiu Hărău: "Spre uimirea mea, am avut foarte multe vizualizari, iar cei de la Youtube m-au contactat sa pot sa-mi activez monetizarea si sa pot sa produc bani din tot ce postez."

Si asa si-a inceput propriul business. Astazi, se poate mandri ca la final de an ar putea numara... cam 70.000 de dolari. Si astfel poate sa-si implineasca visul: sa plece cu bursa la Londra, dupa ce-si da Bacalaureatul.

Horatiu: "Am pana acum 17 milioane de vizualizari acumulate, iar suma estimata, intre 362 de dolari si 5.600 pe luna..."

Viitorul acestor tineri suna bine, mai ales ca n-au de gand sa bata pasul pe loc si, de ce nu, sa fie un exemplu pentru altii.