Intr-o scrisoare catre angajati, Mayer a anuntat ca va renunta la Castro, dupa mai bine de jumatate de an de conflicte intre cei doi, au mai spus sursele citate.

Mayer, care a preluat sefia Yahoo! in iulie 2012, se straduieste sa reinventeze portalul, adaugand noi produse sau redesenandu-le pe cele vechi, cum ar fi serviciul de mail, insa competitia cu Google si Facebook este tot mai acerba.

Veniturile companiei au continuat sa scada, anul trecut, cu 1%, iar estimarile pentru anii viitori sunt de crestere timida cu 3%.

”Este un aspect negativ pentru Yahoo!. Este vorba de cinava care a avut o functie cu responsabilitati imense. Acum exista o gaura in echipa executiva”, spune Scott Kessler, analist la S&P Capital IQ. Acesta recomanda oamenilor sa nu faca miscari pe bursa in ceea ce priveste compania, in acest moment.

Potrivit Yahoo!, plecarea lui De Castro, prima de acest fel a unui om din conducere cu o functie atat de inalta, angajat chiar de catre Mayer, va intra in vigoare de astazi. Nici reprezentantii companiei, nici De Castro, in varsta de 48 de ani, nu au dorit sa faca vreun comentariu pe marginea subiectului.

De Castro, practic mana dreapta a CEO-uliui Yahoo!, a ajuns in cadrul firmei in anul 2012, venind de la Google. Acesta va primi mai multe beneficii si remunerari, in conformitate cu contractul semnat, se arata in comunicatul Yahoo!. Se estimeaza ca, in aceasta perioada, a castigat in total aproximativ 109 milioane de dolari (incluzand aici salariile, bonusurile si compensatiile pentru ca a parasit Google).