Această pană a avut loc în întreaga lume. Mai precis, toate site-urile pe care logarea se face cu ajutorul unei parole au fost afectate, scrie News.ro.

Principalele probleme au fost semnalate mai întâi în Europa, după care au afectat şi Statele Unite. Acest decalaj se explică prin decalajul orar.

”Problemele ar trebui rezolvate pentru marea majoritate a utilizatorilor afectați. Vom continua să depunem eforturi pentru restabilirea serviciilor pentru ceilalți utilizatori afectați, dar nu vor fi furnizate actualizări suplimentare pe tabloul de bord Google Workspace Status. Vă rugăm să fiți siguri că fiabilitatea sistemului este o prioritate majoră la Google și că facem îmbunătățiri continue pentru a îmbunătăți sistemele noastre”, este mesajul care apare pe panoul de bord al Google, la toate serviciile gigantului american.

Acest update a fost postat la ora 14:52, la aproape o oră de când Google a anunțat că întâmpină probleme de ordin tehnic.

”Suntem conștienți de o problemă cu serviciile Google care afectează majoritatea utilizatorilor. Utilizatorii afectați nu pot accesa serviciile Google. Vom furniza o actualizare până la 14/12/2020 14:12 cu detalii despre momentul în care ne așteptăm să rezolvăm problema. Vă rugăm să rețineți că acest timp este estimativ și se poate modifica”, este mesajul care apare în dreptul tuturor serviciilor Google, pe pagina unde compania americană anunță eventuale defecțiuni.

Deocamdată nu se știe exact ce a provocat această cădere masivă a serverelor Google. Google a fost afectată de o defecţiune amplă şi în luna august, iar luna trecută serviciile sale au fost pentru scurt timp indisponibile.

Săptămâna trecută, și Facebook a anunţat că utilizatorii au întâmpinat probleme tehnice la expedierea mesajelor pe serviciile sale Messenger şi Instagram şi pe platforma sa online dedicată companiilor, Workplace.