London & Partners, un grup guvernamental care va opera domeniul “.london”, a confirmat, vineri, ca Autoritatea pentru atribuirea numelor si numerelor pe internet - ICANN a dat unda verde acestei denumiri.

Prin urmare, companiile care au afaceri la Londra pot aplica pentru domeniul “.london” incepand din 2014, iar site-urile vor fi functionale incepand de la jumatatea anului.

Reprezentantii London & Partners au mai precizat ca zeci de mii de oameni de afaceri si-au exprimat interesul pentru acest domeniu, inclusiv compania imobiliara Shaftesbury, care detine Carnaby Street, o zona pietonala din Londra, faimoasa pentru magazinele sale de lux.

“Londra este un brand incredibil de puternic in retail, moda si lifestyle, prin urmare Carnaby este incantata sa-si poata promova identitatea geografica si culturala prin intermediul internetului, in acest fel”, a declarat ofiterul de presa al companiei Claire Harris.

New York are deja domeniul “.nyc” aprobat, iar Parisul, Berlinul si Viena au depus si ele cerere si asteapta aprobarea.

ICANN a inceput luna trecuta un proces de diverificare, cand a aprobat patru noi domenii care nu sunt in alfabetul latin. In total, 1.200 de domenii noi urmeaza sa intre pe internet, o crestere semnificativa fata de cele 280 care exista in prezent. Printre domeniile solicitate se numara “.app”, “.home”, “.inc”, “.gay” si “.news”.

Chiar si Vaticanul acerut domeniul “.catholic”, atat cu litere latine, cat si cu caractere arabe, chinezesti si chirilice.