Prima competitie "Escape from /dev/null" organizata de Google a avut loc in aprilie 2013, in Suedia, fiind urmata de o editie Polonia, in septembrie 2014.

"Dupa succesul primelor doua, Google a decis organizare inca unei editii la Bucuresti in aceasta toamna, Romania fiind o tara cu o comunitate foarte puternica de dezvoltatori", se spune in comunicat.

Astfel, concursul va avea loc la Impact Hub, strada Halelor, numarul 5, din Bucuresti.

"Escape from /dev/null" este o competitie de programare construita pe un model de joc online multi-player, avand in spate o poveste science-fiction.

Participantii trebuie sa navigheze pe o plansa, prin rezolvarea unor probleme de codare, din ce in ce mai complicate. Fiecare problema rezolvata permite participantului sa avanseze intr-o noua pozitie pe plansa si sa-si aleaga o noua provocare.

Inscrierile la "Escape from /dev/null" Bucuresti se pot face pana pe 5 octombrie. Numarul participantilor este limitat, selectia candidatilor urmand sa fie facuta de o echipa de la Google.

Vor primi o invitatie cei care vor prezenta cele mai convingatoare motive: experienta tehnica si/sau academica, premii, competitii de programare, abilitati etc. Cei selectati vor fi informati cu cel putin doua saptamani inainte de concurs. Tehnologiile utilizate in competitie sunt C++, Java si Python.

Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.