Noul smartphone, produs de Micromax Informatics, Karbonn Mobiles India si Spice Mobility, este echipat cu un procesor quad core MediaTek si are un ecran de 4,5 inci, relateaza Bloomberg. 

Pretul relativ scazut ar putea ajuta Google sa-si extinda baza de utilizatori in India, unde majoritatea consumatorilor acceseaza serviciile de internet prin intermediul telefoanelor mobile, in detrimentul calculatoarelor. 

Compania de internet Mozilla, unul dintre principalii rivali ai Google, a lansat luna trecuta in India un smartphone bazat pe sistemul de operare Firefox, la un pret de pornire de 33 de dolari. 

"Estimam ca India va deveni a doua cea mai mare piata de internet din lume pana in 2017, si totul multumita serviciilor de telefonie mobila", au declarat reprezentantii Google. 

Aproape 76% din cei 243 de milioane de utilizatori de servicii de internet din India navigeaza online cu ajutorul telefoanelor mobile, potrivit unui raport prezentat in iunie de firma de cercetari de piata londoneza We Are Social. Numarul de abonati wi-fi era la finele lunii iulie de 797 milioane, conform datelor autoritatii de telecomunicatii din tara sud asiatica. 

Platforma Android One va fi extinsa, pana la finele anului, si in alte piete asiatice.