Este vorba despre un program responsabil de securizarea accesului la anumite site-uri, precum cele prin care facem plati, dar si e-mailuri si mesagerie instant.

Defectiunea, care ar exista deja de vreo doi ani, le permite hackerilor sa colecteze date personale precum numele de utilizator, parolele sau datele bancare.

Daca umblati cu informatii sensibile, specialistii recomanda sa nu intrati pe internet deloc in urmatoare zile, pana la remedierea vulnerabilitatii.

Si mai grav este ca vizate sunt si banci sau institutii care utilizeaza date personale. In Romania, joi dimineata, erau vulnerabile cel putin doua website-uri importante: unul apartinea unei banci comerciale renumite, iar celalalt era al unui tracker de torrente romanesc foarte cunoscut, care are foarte multi utilizatori.

Cu ajutorul unui utilitar pus la dispozitie gratuit de catre Cyber Smart Defense, oricine poate verifica vulnerabilitatea site-ului dorit. Atentie: in cazul in care apare mesajul "invalid domain" inseamna ca website-ul respectiv nu foloseste protocolul SSL.


Iata demonstratia facuta la iLikeIT:

Sambata, 12 aprilie 2014, in emisiunea iLikeIT de la ora 10.00, George Buhnici va demonstra cum un utilizator care si-a pierdut o parola pe un site de torrente poate sa ramana si fara .. celelalte conturi!