Noile spoturi video vor aparea pe principala pagina vizualizata de utilizatori, iar primul clip va rula automat fara sunet, potrivit Financial Times.

Utilizatorul va putea opta pentru activarea sunetului sau pentru vizionarea altor spoturi situate mai jos pe pagina. 

Unii analisti sunt ingrijorati ca noul format al paginii de "Noutati" ii va deranja pe unii utilizatori si ar putea conduce la scaderea activitatii pe Facebook. 

Analistul Brian Wieser de la Pivotal Research considera ca reclamele video nu ar fi mai intruzive pentru utilizatori decat spoturile livrate in prezent pe platforma, insa rularea automata a clipurilor sau o alta forma de vizionare "fortata" ar putea deranja. 

Facebook va percepe putin peste 20 de dolari la mia de spoturi video livrate, indiferent daca utilizatorii vor activa sau nu continutul audio, au declarat pentru Financial Times surse apropiate Facebook. 

Spoturile vor fi limitate la 15 secunde, iar Facebook se va asigura ca reclamele de la branduri rivale puternice nu vor rula in aceeasi zi. Printre companiile care vor participa la faza initiala a proiectului se numara clienti importanti ai Facebook, precum Unilever, Nestle, Ford, Diageo, American Express si Coca-Cola.  Reteaua de socializare incearca astfel sa acceseze bugetele uriase de marketing TV ale companiilor.

Publicitatea video digitala reprezinta mai putin de 5% din piata spoturilor TV din SUA, de 64,5 miliarde de dolari pe an, insa se extinde rapid. EMarketer estimeaza o crestere de 41% in acest an, la 4,1 miliarde de dolari.  Pretul perceput de Facebook pentru spoturile video este mai scazut fata de tarifele practicate de televiziunile din SUA, in medie 29 de dolari pentru o reclama livrata catre o audienta de 1.000 de persoane, potrivit datelor MagnaGlobal. 

Surse apropiate retelei de socializare spun ca noile reclame video ar putea genera venituri de pana la 1,5 milioane de dolari pe zi. Facebook a inregistrat incasari de 1,46 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an. Contactati de FT, reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.