Facebook testează în prezent o nouă facilitate care ar putea fi lansată în perioada următoare. Este vorba de un profil personal privat, diferit de profilul personal public care poate fi văzut de toţi prietenii.

Cei de la Facebook ştiu că utilizatorii sunt reticenţi în a completa profilul personal cu toate informaţiile relevante. Unii dintre aceştia pur şi simplu nu se simt confortabil să facă publice anumite informaţii personale.

De aceea, Facebook crede că pentru aceste situaţii ar fi mai potrivit un profil personal privat. Un astfel de profil ar urma să fie vizibil doar unui număr redus de prieteni apropiaţi, cărora utilizatorul doreşte să le ofere cât mai multe informaţii despre el.

Dincolo de considerentele pentru care un astfel de profil este sau nu binevenit, un lucru este clar- această facilitate este o modalitate prin care Facebook încearcă să-şi determine utilizatorii să spună cât mai multe despre ei. Facebook are nevoie de cât mai multe informaţii despre utilizatorii săi pentru ca reclamele să fie cât mai bine targetate. De aceea, un profil privat i-ar oferi utilizatorului iluzia intimităţii, însă informaţiile respective ar ajunge oricum la Facebook.

Profilurile personale private au fost descoperite în aplicaţia Facebook de Android de către un număr mic de utilizatori, compania americană nefăcând încă nicio declaraţie oficială în privinţa lor.