Yahoo nu mai poate conta pentru mult timp pe sprijinul Alibaba Group Holding, care se va lista in acest an la bursa de la New York, noteaza Bloomberg. 

Veniturile Alibaba au crescut cu 66% in ultimele trei luni ale anului trecut, iar profitul net al companiei chineze s-a dublat.

Yahoo detine 24% din titlurile Alibaba, participatie care se va injumatati dupa oferta publica initiala. 

Alibaba controleaza aproximativ 80% din comertul electronic din China, piata cu cei mai multi utilizatori de internet, in numar de aproximativ 600 de milioane.  Analistii anticipeaza ca grupul chinez ar putea fi evaluat la pana la 180 miliarde de dolari pe bursa.  Actiunile Yahoo au fost sprijinite pana acum de interesul investitorilor pentru Alibaba. Odata cu listarea la New York, investitorii americani vor avea acces direct la actiunile companiei chineze, prefigurandu-se un declin pe termen lung al capitalizarii Yahoo, daca grupul american nu va reusi sa-si revigoreze mai rapid afacerile. 

Planul de reorganizare derulat de CEO-ul Marissa Mayer, care a preluat conducerea Yahoo in 2012, intarzie sa dea rezultate, considera analistii, pe fondul cresterii modeste a veniturilor.  Veniturile companiei au crescut in primul trimestru cu numai 20 milioane de dolari, de la 1,07 miliarde dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut la 1,09 miliarde de dolari. Desi evolutia este modesta, Yahoo bifeaza prima crestere a veniturilor din ultimul an. 

New York Times noteaza ca rezultatele Yahoo reprezinta doar "o nota de subsol" comparativ cu afacerile Alibaba, care a avut in trimestrul al patrulea un profit net de 1,4 miliarde de dolari si venituri de 3,1 miliarde de dolari. Financial Times observa ca Alibaba a ajutat din nou Yahoo sa raporteze rezultate corespunzatoare asteptarilor pietei.