Donatia acordata fundatiei, care a avut in 2011 active de doua miliarde de dolari, este destinata lansarii unor noi proiecte, a explicat Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Zuckerberg si sotia sa, Priscilla, au semnat in urma cu doi ani un angajament potrivit caruia vor folosi majoritatea veniturilor lor in scopuri caritabile.

Silicon Valley Community Foundation acorda granturi pentru proiecte ale comunitatii locale si administreaza fonduri caritabile corporatiste si individuale.

"Cadoul generos al lui Mark va schimba vieti si va inspira si alte donatii in Silicon Valley si in restul lumii, pentru ca lumea sa devina un loc mai bun. Suntem onorati ca a decis sa ne fie partener in continuare, pentru a-l ajuta sa isi indeplineasca obiectivele caritabile", a declarat Emmett Carson, director general al fundatiei, citat de Bloomberg.

Prima donatie facuta de cuplu, de 100 de milioane de dolari, a fost pentru reforme in educatie in Newark, New Jersey.

Averea lui Zuckerberg este evaluata la 14,1 miliarde de dolari, el aflandu-se pe locul 59 in randul celor mai bogati oameni din lume, potrivit Indicelui Miliardarilor realizat de Bloomberg. Actiunile Facebook au inchis tranzactiile de marti in crestere cu 3,6%, la 27,71 dolari pe unitate.