Compania vrea sa faca o oferta publica initiala de 20 de milioane de actiuni, la un pret de 17-19 dolari pe unitate, potrivit prospectului pentru listarea la New York. La pretul maxim vizat, Weibo ar avea o capitalizare de piata de 3,9 miliarde de dolari.
 
Compania, cu sediul la Beijing, vrea sa utilizeze o parte din fonduri pentru plata unor imprumuturi catre actionarul majoritar Sina Corp.
 
In primul trimestru al acestui an, companiile chineze au anuntat planuri de a atrage peste 2,5 miliarde de dolari prin listarea la burse din Statele Unite, potrivit datelor Bloomberg.
 
Alibaba Group Holding, cea mai mare companie de comert electronic din China, a preluat in luna aprilie o participatie de 18% la Weibo, pentru 586 milioane de dolari, si vrea sa-si exercite optiunea de a majora detinerea la 30%, potrivit prospectului. Alibaba vrea, de asemenea, sa se listeze in SUA.
 
Dupa listarea la bursa, Sina va avea 80% din drepturile de vot in actionariatul Weibo, iar Alibaba alte 15 procente.
Weibo a inregistrat anul trecut vanzari de 188,3 milioane de dolari, fata de 65,9 milioane de dolari in 2012. Oferta publica initiala este aranjata de Goldman Sachs si Credit Suisse.