Edilii au dezvelit un bust care-l reprezinta pe Suveran imbracat in uniforma de maresal.

Regele este de fapt singurul roman inca in viata care poarta acest grad militar - cel mai inalt al Armatei Romane. 

La ceremonie au venit peste 200 de oameni, majoritatea sustinatori ai monarhiei romanesti.

Aniversarea Regelui Mihai I este marcata printr-o serie de evenimente desfasurate in luna octombrie, intre acestea numarandu-se ceremonii de primire si acordare de decoratii si un concert de gala la Ateneu

De la ora 12.00, Regele Mihai I a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti.

De asemenea, Regele Mihai I si principesa Margareta vor decora mai multe personalitati din Romania si din Europa. Evenimentul va avea loc in Sala Regilor a Palatului Elisabeta, la orele 15.15, 16.00 si 16.45, in prezenta principelui Radu si a principelui Nicolae. 

Printre personalitatile care vor fi distinse pe 25 octombrie de Regele Mihai I se numara si soprana Angela Gheorghiu.

Ziua se va incheia cu un concert de gala la Ateneul Roman. Cu ocazia zilei de nastere a regelui, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza al patrulea concert anual de binefacere, fondurile urmand sa fie folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic. Evenimentul va avea loc in sala mare a Ateneului, de la ora 18.00, in prezenta principesei Margareta, a principelui Radu si a principelui Nicolae.

Evenimentele dedicate aniversarii se vor incheia vineri, 26 octombrie, cu o manifestare in care Regele Mihai I va acorda titlul de Furnizor al Casei Regale unor personalitati si companii din Romania.

Regele Mihai I al Romaniei s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei Elena. 

Prima domnie a Regelui Mihai I a inceput in 1927, la varsta de 6 ani, dupa moartea bunicului sau, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenta condusa de unchiul sau, Principele Nicolae al Romaniei.

Dupa urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, in iunie 1930, si dupa plecarea reginei-mama in exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. In urma abdicarii tatalui sau, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I. 

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurarii autoritatilor comuniste si, in cele din urma, a fost obligat sa abdice, pe 30 decembrie 1947. 

Exilul Regelui Mihai si al Reginei Ana a inceput odata cu revenirea de la nunta lor organizata la Atena. Au locuit, pana la sfarsitul anului 1948, la Vila Sparta, locuinta Reginei-mama Elena. Din 1949, Regele Mihai si Regina Ana s-au mutat la Lausanne si apoi in Anglia, unde au locuit pana in 1956, dupa care au revenit in Elvetia.

Regele Mihai si Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, in Elvetia, insa petrec principalele sarbatori ale anului in Romania.