Lamborghini Veneno apare pe piata in acelasi timp cu aniversarea de 50 de ani a companiei italiene. Pretul de 3,9 milioane de dolari pune masina de 750 de cai putere pe aceeasi linie cu Bugatti Veyron (2,4 milioane) si McLaren F1 (1 milion).

Bolidul ascunde sub capota un motor V12, are transmisie automata cu sapte trepte de viteza, tractiune integrala si cinci moduri de conducere. Poate sa atinga 100 km/h in doar 2,8 secunde, iar viteza maxima este de 354 km/h. Surprinzator insa pentru un autoturism atat de puternic, masina cantareste mai putin de o tona si jumatate.

Sasiul masinei este facut dupa cel al modelului Aventador, de 400.000 de dolari, insa restul designului este unic, pentru o aerodinamica perfecta. Rotile din aliaj sunt incadrate de inele din fibra de carbon, care actioneaza ca o turbina, cu rolul de a pompa aer suplimentar catre frane. De fapt, mare parte din masina este realizata din fibra de carbon si derivati ai acesteia.

Cat despre nume, acesta provine de la denumirea unui taur de corida. Veneno a devenit faimos la inceputul anilor ’90 pentru agerimea sa, dar si pentru ca a provocat moartea unuia dintre cei mai cunoscuti toreadori, Jose Sanchez Rodriguez. Totodata, asemenea modelelor anterioare, Lamborghino Veneno este cel mai rapid si cel mai puternic construit de italieni pana in prezent.

Interesant este ca Lamborghini va produce numai trei astfel de masini, toate in culoarea gri metalizat. Dupa cum era de asteptat, trei miliardari si-au aratat deja intentia de a le cumpara.