Volt si Ampera au candidat in comun la premiul pentru anul 2012, fiind similare din punct de vedere tehnic, cu unele diferente de design. Au fost desemnate castigatoare luni seara, la debutul Salonului Auto de la Geneva, de catre un juriu de 59 de membri din 23 de state europene, potrivit Forbes. 

Candidatii au fost evaluati in functie de numeroase criterii, inclusiv design, confort, performante, inovatie tehnologica si eficienta. 

Modelul electric al General Motors, care poate fi alimentat "la priza", a mai castigat in 2011 titluri ca masina anului in America de Nord sau masina ecologica a anului. 

Premiul acordat de juriul european survine unui eveniment mai putin pozitiv pentru marca, GM anuntand vineri ca suspenda temporar productia Volt din cauza vanzarilor scazute.  Stocurile modelului Volt au ajuns suficiente pentru 154 de zile, fata de perioada considerata optima de 60 de zile, noteaza Forbes, potrivit Mediafax.

GM estima vanzari de 10.000 de modele Volt pentru anul trecut, insa a reusit sa vanda numai 7.600 de unitati. Grupul american a renuntat recent la tinta de 45.000 de unitati pentru acest an, dupa ce a livrat in ianuarie si februarie putin peste 1.600 de modele Volt.  Cu toate acestea, Volt s-a vandut mai bine decat celelalte automobiel electrice pe piata americana, noteaza Forbes.

Citeste si:

Ford estimeaza pierderi de 600 milioane de euro pe 2012 in Europa, dar anunta ca nu face cu nimeni alianta

Peugeot vrea 1 mld. euro prin emisiune de actiuni, la un pret cu 42% sub cotatia bursiera. GM va plati 320 mil. euro pe 7% din actiunile francezilor