“Am decis sa aducem pe piata din Romania vinurile lui Francis Ford Coppola, pentru ca in podgoria din California a celebrului regizor sunt cultivate soiuri premium, care au parte de conditii optime de sol, umiditate si de clima. Am avut insa si un argument emotional, foarte puternic: marelui regizor ii place tara noastra”, a declarat Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International.

Din portofoliul de vinuri al Francis Ford Coppola Winery, Lerida importa sortimentele Claret, Pavillion Chardonnay White si Diamond Red Blend din Diamond Collection ®, Cabernet Sauvignion, precum si Sofia - Blanc de Blanc si Sofia - Rose. Sofia este un brand special pentru Francis Ford Coppola Winery, numit dupa fiica regizorului si produs special pentru femei.

Produsele Francis Ford Coppola Winery sunt foarte bune si estimam ca pot ajunge rapid in topul vanzarilor de vinuri americane pe piata din Romania”, a adaugat Bogdan Ciocoveanu.

Vinurile produse de Francis Ford Coppola Winery se pot cumpara la preturi situate in jurul valorii de 90 de lei (circa 20 de euro) sticla.

Producerea vinului este o traditie de generatii in familia celebrului regizor italian. Bunicul sau, Agostino Coppola, obisnuia sa faca vin in subsolul cladirii apartamentului sau din New York. Pasiunea pentru vin, pentru mancare si pentru aventura l-a determinat pe Francis Ford Coppola sa deschida in luna iulie 2010 o vinarie situata in inima Californiei (Alexander Valley). Printre numeroasele atractii de pe aceasta proprietate, vinaria Francis Ford Coppola pune la dispozitia vizitatorilor un bar de degustari de vinuri, doua restaurante, piscine, o galerie de film, dar si un pavilion in care sunt organizate diferite evenimente culturale.

Lerida International este cel mai mare importator autohton de vinuri si unul dintre cei mai importanti distribuitori de vinuri si bauturi spirtoase din Romania. Compania a fost fondata in anul 1993 si are un portofoliu bogat, format din peste 400 de soiuri de vin si sortimente de bauturi alcoolice din diferite tari.