"Scaderea veniturilor din inchiriere in Polonia si Romania s-au datorat in principal dificultatilor cu care s-au confruntat chiriasii din domeniul do-it-yourself, precum si includerii in activele pentru care s-au raportat veniturile si a unor centre comerciale care urmeaza sa fie restructurate", se arata in raportul trimestrial al companiei, citat de Mediafax.

Grupul german Praktiker a intrat anul trecut in insolventa, in conditiile in care in ultimii ani s-a confruntat cu dificultati.

In acest an, Praktiker a vandut operatiunile de pe piata locala firmei Search Chemicals, inregistrata in Constanta, detinuta de omul de afaceri turc Omer Susli. El a declarat dupa preluarea celor 27 de magazine Praktiker, majoritatea functionand in spatii inchiriate, ca toate contractele vor fi renegociate. 

Veniturile brute ale Militari Shopping Center au scazut cu 16% de la 1,85 milioane de euro la 1,55 milioane de euro, a anuntat compania. 

Valoarea de piata a Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de 54.100 metri patrati a scazut in primul trimestru cu 253.000 euro, la 65,2 milioane de euro, se arata in raportul financiar al companiei. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, in stagnare, iar gradul de ocupare este de 100%. 

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro.  Compania mai detine in Romania terenuri in Arad si Constanta, unde intentiona sa dezvolte parcuri de retail.  Atrium European Real Estate opereaza in mai multe tari din regiune, in principal Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria si Romania, unde detine 153 de active, cu o suprafata de 1,3 milioane de metri patrati, evaluate la aproape 2,5 miliarde de euro.