"Pentru intreg anul 2014, veniturile in sud-estul Europei au crescut cu 3,2% (+4,3% la aceleasi rate de schimb), in principal ca urmare a expansiunii in Grecia si Romania", anunta Delhaize, care noteaza ca impactul pozitiv al majorarii veniturilor din Romania si Grecia a fost limitat partial de scaderea inregistrata in Serbia. 

La acelasi numar de magazine ca in 2013, vanzarile in Europa de Sud-Est au scazut anul trecut cu 1%. 

Romania face parte la nivelul grupului din regiunea Europa de Sud-Est, alaturi de Grecia si Serbia. 

In 2013, Mega Image a raportat un profit net de 55,1 milioane lei (12,5 milioane euro), in crestere cu 18%, la afaceri de 2,34 miliarde lei (530 milioane euro), cu 33% mai mari, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice. 

Mega Image a fost si in 2014 cea mai dinamica retea din Romania, dar si la nivelul din grupului Delhaize, in ceea ce priveste deschiderile de magazine. Astfel, peste 60% dintre cele 180 de magazine noi anuntate de grupul belgian Delhaize pentru tarile in care activeaza au fost deschise in Romania. 

Extinderea a fost preponderent in Bucuresti, unde de altfel sunt situate peste 80% din magazinele retelei, oras in care retailerul sustine ca are o cota de piata de peste 21%. 

Reteaua Mega Image a ajuns astfel la 410 magazine, dupa ce a deschis 86 de unitati noi si a cumparat 19 din cele 20 de supermarketuri Angst, pe care le-a redeschis sub propriul brand in luna decembrie. Brandurile sub care activeaza Delhaize in Romania sunt Mega Image si Shop&Go. 

2014 a fost si anul in care numarul magazinelor de proximitate Shop&Go (205) l-a depasit pe cel al supermarketurilor standard Mega Image (194), in care Mega Image s-a lansat pe online in parteneriat cu eMag, operatiuni pentru care a construit si un depozit nou (Mega Drive) si a lansat un magazin specializat in vinuri (Wine Gallery) in mall Vitan. Retailerul mai detine si un magaxin de produse congelate - AB COOL FOOD. 

La sfarsitul anului trecut, directorul general Mega Image, Xavier Piesvaux, declara ca retailerul va continua extinderea retelei. 

Mega Image va construi si un nou depozit care sa sustina expansiunea accelerata a grupului. Piesvaux arata anul trecut ca, potrivit planului, noul centru de distributie ar trebui sa devina operabil in anul 2016.  Delhaize este prezent in 7 state cu aproximativ 3.500 de magazine si a avut anul trecut venituri de 21,4 miliarde euro.