"Am obtinut aprobarea pentru cea mai mare parte dintre magazinele analizate de catre Consiliul Concurentei, fapt ce confirma relevanta deciziei noastre de a participa la aceasta preluare. In tot acest proces, ne-am confirmat angajamentul prin raspunsurile date tuturor solicitarilor Consiliului Concurentei, furnizand informatii detaliate necesare analizarii operatiunii de concentrare economica. In urma analizei, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre Mega Image a activitatii unui numar de 19 magazine Angst din Bucuresti, Otopeni si Buftea, in conditiile si termenele stabilite in acord cu autoritatea de concurenta", a declarat intr-un comunicat directorul general al Mega Image Romania, Xavier Piesvaux.

Magazinele preluate vor fi adaptate la formatul si standardele unitatilor Mega Image si Shop&Go.

"In continuare, avand in vedere si angajamentul conducerii companiei Angst - prin Sorin Minea - de a-si concentra activitatea viitoare in special in domeniul productiei, care a consacrat brandul Angst, Mega Image va derula un parteneriat si in plan comercial, in special pentru desfacerea produselor din carne. Prin urmare, clientii Mega Image vor regasi produsele Angst in raioane specializate in magazine din cadrul retelei Mega Image", se mai arata in comunicat.

In urma cu doua saptamani presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a anuntat ca reteaua Mega Image renunta la unul din cele 20 de magazine pe care le va prelua de la Angst si ar putea vinde alte doua unitati, potrivit angajamentelor convenite cu autoritatea de concurenta pentru evitarea unei situatii de pozitie dominanta in anumite zone din Bucuresti.

Consiliul Concurentei a constatat ca preluarea celor 20 de magazine poate conduce la consolidarea pozitiei puternice a Mega Image din zonele centrale ale Bucurestiului. Astfel, zonele pentru care institutia si-a exprimat ingrijorarile de ordin concurential, respectiv reducerea posibilitatilor de alegere ale consumatorilor, sunt Amzei, Academiei si Perla.

Ca urmare, Mega Image a renuntat la achizitionarea magazinului Angst Perla, prin incheierea unui act aditional la contractul de vanzare-cumparare.

In august, grupul belgian Mega Image a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reteaua Angst, dupa ce compania locala s-a retras dintr-o colaborare cu Carrefour, tranzactia urmand sa fie aprobata de Consiliul Concurentei.

Potrivit Mega Image, sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine, care au fiecare suprafete totale intre 90 si 750 metri patrati.

Grupul Angst a fost infiintat in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea, care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu peste 350 de unitati sub marcile Mega Image, Shop&Go, AB COOL FOOD si Mega Drive.