Unde e criza? Stii cum arata bucataria cumparata de un roman, in acest an, cu aproape 12.000 de euro?
Un client Franke Romania, persoana fizica, a achitat o factura de 11.800 euro (TVA inclus), reprezentand un sistem complet de echipamente necesare unei bucatarii, realizat din inox si cristal, compus din chiuveta cu accesorii, baterie, plita, cuptor, hota si cuptor cu microunde.
Cuptorul din aceasta gama poate gati simultan 4 feluri de mancare, fara ca gusturile sa se amestece, iar elementele nutritive ale alimentelor raman intacte, potrivit unui comunicat al companiei.
Pe langa sistemul complet Crystal, romanul in cauza si-a mai achizitionat o masina de cafea cu accesorii si o combina frigorifica Side by Side.
In paralel, media unei achizitii realizata in acest an in showroom-urile Franke a fost de 2.000 - 2.500 de euro (TVA inclus), cu 15% mai mult decat in 2009.
„Si in 2010 segmentul sistemelor high-end cu functionalitate si design deosebite au avut o evolutie foarte buna, cererea situandu-se la nivelul anului trecut, dar peste solicitarile din 2008. Este un trend pozitiv si imbucurator totodata ce ne determina sa fim optimisti in ceea ce priveste evolutia viitoare a pietei. Pentru Franke, un varf de vanzari -30% crestere fata de o luna normala - a fost inregistrat in perioada de vara-iunie-iulie, cand un numar foarte mare de romani s-au intors din strainatate si au ales sa-si investeasca economiile in renovarea casei ”, a declarat Florin Porojan (foto), director general Franke Romania.
Pentru anul in curs, Franke Romania si-a bugetat afaceri in crestere cu 5-10%, comparativ cu anul 2009 cand cifra de afaceri a atins valoarea de 55,5 milioane de lei. Compania a introdus recent in portofoliu ultima inovatie in materie de electrocasnice incorporabile de bucatarie, chiuveta Polyedro, lansata in luna aprilie la cel mai mare targ de profil de la Milano.
Piata de sisteme incorporabile de bucatarie reprezinta 10-12% din totalul pietei de produse electrocasnice comercializate anual in Romania, atingand in valoare aproximativ 40 de milioane de euro.
Spre comparatie, in 2005, piata de built-in din Romania ajungea la doar 5%. In tari precum Germania sau Italia, segmentul de sisteme incorporabile reprezinta aproximativ 50% din totalul pietei de electronice si electrocasnice.
Pe acelasi subiect: