Naspers a cumparat reteaua Olx, prezenta in Romania sub forma unui site de anunturi (fostul Mercador.ro). Schimbarea numelui vine pe fondul achizitiei si a faptului ca platforma Olx este prezenta in 107 tari cu acest nume.
 
Si alte site-uri din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Kazakstan si Belarus, ce apartin grupului Naspers, vor trece prin procesul de rebranduire. Numele Olx.ro provine din expresia “online exchange”.

Procesul de rebranduire consta in schimbarea numelui si a logo-ului. Restul operatiunilor (legate de useri, parole, activitate, gratuite) vor ramane neschimbate, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Cea mai importanta schimbare este numele site-ului. Romanii vor accesa aceeasi platforma care a fost imbunatatita in ultimii 3 ani pentru a livra rezultate celor care vand si cumpara pe Mercador.ro, de acum Olx.ro”, declara Cristina Gheorghitoiu, Business Manager Olx.ro, intr-un comunicat remis Incont.ro.

De la lansarea in Romania in 2010, Mercador.ro a reusit sa se impuna pe piata locala a anunturilor online gratuite. Potrivit companiei, peste doua milioane de anunturi au fost active pe platforma in 2013, in crestere cu aproximativ 130% fata de anul anterior.

Olx este o platforma online detinuta de Naspers, din care face parte si Allegro, avand 100 de milioane de utilizatori unici pe luna. OLX este prezenta in 107 tari si 42 de limbi. 300 de angajati lucreaza in birourile din Buenos Aires, Sao Paulo, Delhi, Lisabona si New York.

In prezent, piata de anunturi generaliste din Romania este condusa, pe langa fostul Mercador.ro, actualment Olx.ro, de Tocmai.ro si Okazii.ro.