Nelson Peltz, compania care controleaza fondul american de investitii Trian Fund cu participatii de peste 2,7 miliarde de dolari in cadrul celor doua grupuri, face presiuni asupra producatorului de bauturi racoritoare PepsiCo sa-si restructureze business-ul. PepsiCo ar putea deveni astfel un gigant al industriei alimentare, reunind sub aceeasi umbrela branduri precum Pepsi, Oreo, Milka sau Cadbury, potrivit New York Times.

Investitorii raman insa reticenti. Pretul titlurilor Pepsi a crescut miercuri cu 0,5%, ajungand la peste 85 dolari, in timp ce pretul actiunilor Mondelez a crescut cu peste 2,5%, atingand peste 30 de dolari. Potrivit planului Peltz, Pepsi ar urma sa preia Mondelez prin cumpararea unui pachet majoritar de actiuni, la preturi cuprinse intre 35 si 38 de dolari pe titlu. Astfel, Pepsi ar deveni prin fuziunea cu Mondelez, cel mai mare producator de bauturi racoritoare, de cafea, biscuiti si alte dulciuri la nivel global.

In prezent, valoarea de piata a companiei PepsiCo se ridica la 130 miliarde de dolari. Mondelez e evaluata la putin peste 53 miliarde de dolari.