"Scaderea veniturilor din chirii a avut la baza dificultatile companiei de bricolaj chirias in proiect (Praktiker, care a fost vandut de grupul german cu acelasi nume catre omul de afaceri turc Omer Susli, n.r.), si restructurarea proiectului care a fost finalizata in trimestrul al doilea, compensata de indexarea chiriilor si de noi chiriasi", se arata in raportul financiar al companiei, controlata de grupul israelian Gazit Globe, potrivit Mediafax.

Veniturile brute au scazut cu 12,5%, de la 7,24 milioane de euro la 6,34 milioane de euro, a anuntat compania.

Anul trecut proiectul a fost extins de la o suprafata inchiriabila de 53.400 metri patrati la 54.100 metri patrati, astfel ca valoarea de piata a Militari Shopping Center a crescut la 70,7 milioane de euro comparativ cu 65,2 milioane de euro in 2013, respectiv cu 8,4%. Rata de ocupare a proiectului este de 91,7%, fata de 88,7% cu un an inainte. Randamentul centrului comercial este estimat la 8,8%, in scadere de la 9,1%.

Compania a atras anul trecut trei mari chiriasi, respectiv H&M, KFC, Adidas, dar si Maxi Toys, unul dintre cei mai mari retaileri de jucarii din Europa.

Venturile nete obtinute in Romania reprezinta 2,9% din totalul incasarilor din inchirierea celor 153 de proprietati pe care Atrium le detine in mai multe tari, cu o valoare estimata la 2,6 miliarde de euro. In plus, compania detine terenuri pentru dezvoltare in valoare de 365 milioane de euro.

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro. Cel mai mare actionar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, in timp ce Apollo Global Real Estate, detine o participatie de 14%. Gazit Globe a anuntat la inceputul anului ca vrea sa preia si actiunile Apollo.

Atrium European Real Estate opereaza in mai multe tari din regiune, in principal in Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria si Romania.