“Disparitia banilor a fost prima data sesizata de tata, atunci cand s-a intors de la munca”, a declarat un ofiter al Politiei din Ucraina. “A deschis <<ascunzatoarea>> si a observat ca era goala.”

Baiatul a avut ceva de furca pana sa-si poata duce planul pana la capat. Parintii lui isi pastrau agoniseala in valuta (dolari sau euro), si nu in moneda locala, asa ca cel mic a cerut ajutorul unui adult pentru a schimba banii.

Acesta nu este singurul exemplu in care pastrarea economiilor in locuinte nu este indicata. Banii pot fi mai usor furati sau rataciti. Un cuplu din Australia a ars din greseala 15.000 de dolari, bani pe care ii depozitase in cuptor, in timp ce o familie din New Jersey inca se afla in cautarea banilor pe care o ruda decedata ii ascunsese in casa in urma cu 40 de ani.

Motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa isi tina economiile acasa este dobanda scazuta pe care bancile o ofera. Cei mai multi dintre americani nu isi fac insa oricum griji pentru ziua de maine, scrie CNN. 49% dintre acestia nu au pus bani deoparte pentru a-si acoperi cheltuielile pe trei luni, in timp ce 28% dintre ei nu au reusit sa economiseasca niciun dolar.