In topul celor mai scumpe deserturi din lume se gaseste prajitura Sultan’s Golden Cake, care seamana mai degraba cu un lingou de aur decat cu o prajitura. Aceasta poate fi cumparata doar de la Ciragan Palace Kempinski Hotel din Istanbul, Turcia la pretul de 1.000 de dolari, potrivit ifood.tv. Sultan’s Golden Cake este preparata din pere, smochine si piersici, toate acestea fiind conservate intr-un tip de rom din Jamaica pentru doi ani. In plus, prajitura are toping de caramel, foita de aur de 24 de carate si trufe negre.

De asemenea, in top putem vedea si cea mai scumpa inghetata, care este facuta dupa o reteta speciala si poate fi servita doar in restaurantul Serendipity 3 din New York si costa 1.000 de dolari. Tot in acest restaurant putem cumpara si Frrrozen Haute Chocolate, desert care este facut din cacao din peste 14 tari si este ornat cu foita de aur, pretul acestuia fiind de 25.000 de dolari.

Pe primul loc in top se gaseste un tort creat de catre un bucatar japonez. Desertul este ornat cu diamante si costa 1,65 de milioane de dolari. Cu siguranta multi dintre noi nu si-ar permite sa isi cumpere unul din aceste deserturi, insa putem sa visam la ele.

Cititi mai multe despre cele mai scumpe deserturi din lume pe businessmagazin.ro