Motier, vehiculul investitional al familiei Moulin, a preluat 44,2 milioane actiuni Carrefour, potrivit unui comunicat transmis de fond.

Pachetul avea o valoare de piata de 1,3 miliarde euro la cotatia bursiera a Carrefour de la sfarsitul sedintei de luni.

Galeries Lafayette a vandut in 2012, pentru 1,18 miliarde euro, participatia de 50% detinuta la lantul francez de magazine Monoprix catre grupul Casino Guichard-Perrachon, unul dintre principalii rivali ai Carrefour pe piata locala.

In ultimul an, Galeries Lafayette a incercat fara succes sa cumpere operatorii rivali de magazine universale Printemps si House of Fraser.

Motier, cu sediul in Lille, a cumparat actiunile Carrefour din piata si nu intentioneaza sa-si majoreze participatia la grupul de retail, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Actiunile Carrefour au urcat cu 1,2% de la inceputul acestui an, compania inregistrand o capitalizare de piata de 21,1 miliarde euro.

Miliardarul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franta, controleaza aproximativ 14% din Carrefour alaturi de fondurile Blue Partners si Colony Capital, potrivit datelor publicate in luna septembrie de autoritatile franceze de reglementare a pietei de capital.