Profi a inaugurat in luna februarie 12 magazine, cele mai recente fiind cele de marti, de la Halchiu, din judetul Brasov, si de la Brusturi, din judetul Neamt.

Prin cele 523 de magazine ale sale, prezente in 272 de localitati, si cu peste 11.000 de angajati, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

La inceputul lunii februarie, Consiliul Concurentei a anuntat ca a autorizat tranzactia prin care firma MEP Retail Investments, care face parte din fondul de investitii Mid Europa Partners ce detine clinicile Regina Maria, preia cele peste 500 de magazine din reteua Profi Rom Food din Romania.

MEP Retail Investments SRL este o companie infiintata in luna noiembrie 2016, avand ca obiect principal de activitate consultanta in management si afaceri.

MEP Retail Investments este parte a grupului de investitii de capital privat Mid Europa Partners, care reprezinta unul dintre cele mai mare fonduri din regiune si din Turcia, avand in administrare peste 4 miliarde euro.

In noiembrie 2016, fondul de investitii a semnat un acord pentru achizitionarea a 100% din actiunile Profi Rom Food pentru 533 de milioane de euro, cea mai mare tranzactie pe piata de retail din Romania.