"Operatiunea se va realiza prin preluarea controlului unic de catre Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment si a activelor si contractelor aferente activitatii de inchiriere desfasurata in Centrul Comercial Pitesti de catre Rolast. Auchan achizitioneaza firmele prin preluarea a 100% din partile sociale ale acestora si prin dobandirea dreptului de proprietate asupra activelor din Pitesti, dupa ce firmele incheie un proces de divizare, prin care se vor infiinta noi societati, care vor prelua restul activelor netranzactionate, pentru a transfera catre Auchan doar cele 11 hipermarketuri si galerii Comerciale, precum si activele din Pitesti", se arata in decizia Consiliului Concurentei. 

Spatiile preluate sunt din Timisoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galati, Ploiesti, Bucuresti Berceni, Constanta, Bucuresti Pallady si Pitesti. 

Tranzactia implica transferul catre Auchan a 12 centre comerciale, incluzand spatiile in care isi desfasoara activitatea hipermarketurile operate in prezent de acesta, prin contracte de inchiriere sau subinchiriere incheiate de catre real, - Hypermarket Romania SRL (firma preluata de Auchan in anul 2013), precum si spatiile aferente galeriilor comerciale inchiriate in prezent catre terti, spatiile comune aferente si activitatea constand in prestarea serviciilor de inchiriere. 

Auchan a deschis in decembrie al 32-lea magazin din Romania, fiind prezent in 18 orase si mai are in constructie un centru comercial la Brasov. Retailerul are peste 11.000 de angajati.  

Auchan Romania a incheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.  Potrivit unor informatii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro.