El a aratat ca aceasta a fost una dintre propunerile avansate in discutia avuta, vineri, la Ministerul Muncii, cu reprezentantii organizatiilor patronale, care urmeaza sa fie evaluata de catre ministere si Consiliul Concurentei.

Premierul a precizat ca este necesar ca pe aceasta tema sa fie analizata si legislatia europeana in domeniu.

Seful Guvernului a aratat ca a mai discutat cu patronatele despre reducerea treptata a contributiilor sociale pentru angajator si imbunatatirea sistemului de rambursare a cheltuielilor efective cu proiectele europene.

"Organizatiile neguvernamentale trebuie sa inţeleaga ca, daca nu implementeaza proiectele si nu exista o rambursare efectiva a cheltuielilor, nu vom avea bani pentru a asigura prefinantarile", a spus Boc.

Surse oficiale prezente la sedinta de miercuri a Guvernului au declarat atunci agentiei Mediafax ca premierul Emil Boc i-a recomandat ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa initieze, cu Consiliul Concurentei, o actiune de control in marile magazine, dupa ce ministrul a reclamat ca supermarketurile practica preturi prea mari la raft, care "omoara" micii producatori, in special la produsele din lapte si carne, si le impiedica accesul in astfel de magazine.

Deputatii Horea Uioreanu (PNL) si Mircia Giurgiu (PDL) au depus in Parlament un proiect de lege prin care supermarket-urile sa fie obligate sa ofere spatii de expunere pentru produsele alimentare si nealimentare traditionale romanesti, masura avand ca scop sustinerea economiei autohtone, aratand ca "blocajul" la care recurg marile magazine in ceea ce priveste produsele expuse afecteaza producatorii romani.

Deputatul PNL a mentionat ca a discutat pe aceasta tema cu ministrul Agriculturii, care si-a manifestat sustinerea fata de proiect.