In acest sens, actionarii Cocor Bucuresti (COCR) vor discuta pe 9 octombrie, elaborarea unui studiu privind posibilitatea dezmembrarii cladirii centrului comercial si vanzarea suprafetelor comerciale utile catre chiriasi sau alte persoane fizice sau juridice interesate.

Pretul minim nu trebuie sa fie mai mic de 5.000 de euro/mp si poate ajunge la peste 50.000 de euro/mp pentru suprafete mai mici, potrivit unui anunt transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane de euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. de euro).

Investitiile totale in noul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele magazinului s-au ridicat la aproape 25 milioane de euro. In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010, dupa un proces de modernizare.

Totodata, actionarii sunt convocati in octombrie sa discute ratificarea a doua antecontracte de vanzare a doua spatii comerciale, unul cu o suprafata de 100,89 metri patrati la suma de aproape 2,1 milioane de euro, cu plata unui avans de 174.000 de euro si diferenta in 33 rate lunare a cate 58.000 de euro, iar celalalt, de 95 metri patrati la suma de 1,9 milioane de euro. Si pentru acesta, se va plati in avans circa 158.000 de euro si diferenta in 33 de rate lunare a cate 53.000 de euro.

Cocor Bucuresti a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca a vandut un spatiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii cu aproape 3,98 milioane de euro, respectiv 20.348 euro/metru patrat, pret record pentru piata romaneasca de retail. Reprezentantii Cocor nu au comunicat numele cumparatorului, amplasamentul spatiului respectiv sau destinatia actuala a acestuia.

Actiunea face parte din strategia companiei de a vinde cateva din proprietatile imobiliare pe care le are in portofoliu pentru a lichida o parte din obligatiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului in valoare de 18 milioane de euro luat in 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.

Cocor Bucuresti a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut la jumatate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 17 septembrie, la un pret de 117,8 de lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei era de 35,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro).